God is geduldig

18-04-2021
Inne Delvoye

God is geduldig Ga verder

God is geduldig

Ik ben thuis christelijk opgevoed. Ik heb hierdoor altijd geloofd dat God bestaat maar deed er weinig of niets mee. Op een dag nodigde mijn broer Tim mij uit om eens mee te komen naar Ichthus. Ik was vaak verbaasd over wat ik hoorde tijdens de preken, voelde me telkens aangesproken en begon na te denken over deze visies. Telkens ik onder Gods woord kwam groeide het zaadje dat in mijn hart gezaaid was. Op een dag sprak Christian in Ichthus zo enthousiast over zijn relatie met Jezus dat ik dit ook wilde kennen. Die dag was een keerpunt in mijn leven en was ik bereid mijn hart voor God te openen. 

Vrij zijn

Daarna was ik zo benieuwd om Hem te leren kennen dat ik inging op allerlei voorstellen die van Ichthus uitgingen. Zo ben ik mee geweest naar Pure beautyweekend, volgde ik de cursus ‘fundamenten’ en als kers op de taart liet ik mij dopen! Ik durf zeggen dat mijn leven vanaf die dag écht begonnen is! Kort daarna volgde ik de cursus ‘Vrij Zijn’ bij Wim en Tanja. Wat een rijke ervaring! Mijn gebeden werden anders, rijker, en met meer diepgang. Ik zag dingen veranderen in mijn leven. Ik vond herstel in mijn zelfvertrouwen en heb mensen vergeving geschonken. Er kwam autoriteit over falen, angsten, gebondenheden enz... Ik werd vrij!

“Mijn gebeden werden anders, rijker, en met meer diepgang. Ik zag dingen veranderen in mijn leven. Ik vond herstel in mijn zelfvertrouwen en heb mensen vergeving geschonken. Er kwam autoriteit over falen, angsten, gebondenheden enz... Ik werd vrij! ”Inne

De moeizame zoektocht naar een job

Dit is zowat het verloop van mijn bekering in een notendop. Maar gedurende deze periode heb ik vaak te maken gehad met strijd en in mijn geval was dit voornamelijk het niet kunnen vinden van een geschikte job. Op school was ik afgestudeerd als schoonheidsspecialiste maar het leek niet eenvoudig om in die sector werk te vinden. Ik ging dan maar werken in een kledingwinkel, waar ik te maken kreeg met een dominante en veeleisende shopmanager. Ondertussen volgde ik avondschool haarzorg omdat dit mij ook altijd al interesseerde en zo had ik een extra diploma van kapster op zak. Na enkele jaren kreeg ik toch de kans om in een schoonheidssalon te werken maar dat was van korte duur wegens gebrek aan werk. Met mijn nieuw diploma van kapster op zak besloot ik een job te gaan zoeken in deze sector. Ik bad hierover en kreeg de job. Maar ik paste blijkbaar niet goed binnen het kader van het salon waar alleen mensen van rijke afkomst kwamen. Ik moest veel incasseren en mijn zelfvertrouwen kreeg een serieuze deuk. Na mijn zwangerschap werd ik bovendien ontslagen. Ik kreeg tijdelijk werk in een ander kapsalon maar ook dat duurde niet lang. Ik kon de hoge werkdruk fysiek niet meer aan. Ik werd zwanger van ons tweede kindje en ik besloot een einde te maken aan mijn contract. Na een lange periode van thuis zijn moest ik de draad weer opnemen om te gaan werken. Ik bad hiervoor en kreeg opnieuw de kans om in een kledingwinkel te werken. Maar de onregelmatige uren vormden een te zware belasting voor ons gezin. In functie van ons gezin wilde ik een job met regelmatige uren en ik werd poetsvrouw. Maar ook dat liep om diverse redenen weer verkeerd af. 

Depressie

Na al die verschillende jobs die op niets uitliepen was ik behoorlijk gebroken. Ik zat dicht bij een depressie en vroeg aan God: “God ,waar bent U? Waarom helpt U mij niet? Waarom kan ik niks en waarom lukt me niets? Help me alsjeblieft, help me aan een job die ik graag doe, toon me mijn talenten, leer me U kennen.” Ik dacht altijd dat als je voor iets bidt, dat je dat dan meteen ontvangt maar dat is niet altijd zo. Mijn geduld werd op de proef gesteld maar ik kreeg weer een aanbod om te werken als schoonheidsspecialiste/nagelstyliste. Ik bad: “Vader, als het U wil is en het goed voor mij is, open dan deze deur, zo niet, sluit ze alsjeblieft”. Ik kreeg te maken met een bazin die de ergste persoon was die ik in mijn leven al ontmoet heb. Ze werd jaloers omdat de klanten mijn werk zeer apprecieerden en ze domineerde en manipuleerde mij. Opnieuw ging mijn zelfvertrouwen de mist in en begon ik aan alles te twijfelen. Ik begreep er niks meer van. God had dit toegelaten en toch kreeg ik weer het deksel op de neus! 

Bidden onderweg

Maar… dit was het jaar dat ik God terug vond! Allereerst was mijn werkplaats een uur ver rijden en die tijd gebruikte ik om te bidden. Eerst 5 minuten, dan 15 minuten, een half uur en voor ik het wist was ik dagelijks aan het bidden tijdens de volledige heen- en terugrit! Ik gebruikte lofprijsmuziek om mij te inspireren. En wanneer ik een momentje vond gebruikte ik dat om boeken te lezen over God: “De 7 wonderen van het kruis”, “Verander je hart verander je leven”, “Als God mijn naam fluistert” en eentje bijzonder om mij de ogen te openen: “Gods weg doorheen je beproeving!” Deze periode loopt gelijk met wat ik eerder vertelde over mijn gebed om God te leren kennen en in deze periode vond ook mijn doop plaats en de cursussen die ik volgde.

Geestelijke groei

Ik werd dus hervormd. Ik ben gedurende dat jaar enorm geestelijk gegroeid, en dat is ook logisch want ik investeerde heel veel tijd in God en kreeg er enorm veel voor terug! Niettegenstaande was er  bij mij wel nog steeds onbegrip waarom ik de ondragelijke situatie op het werk elke dag moest meemaken. Ik sprak hierover met mijn papa Pol en vertelde hem dat ik het niet langer kon volhouden en dat ik een andere werkplek wou. Hij antwoorde mij: “Je kan ander werk zoeken maar ik denk niet dat dit Gods plan is voor jou. Deze job was reeds een gebedsverhoring. Denk je niet dat God je daar geplaatst heeft met een reden? Je kan het zo schetsen: soms ga je in je leven op wandel en kom je een boom tegen (staat voor een situatie). Een jaar later kom je er nog een tegen, 3 jaar later nog een en na 5 jaar later nog een. Maar eigenlijk is het niet telkens een andere boom, het is dezelfde boom waar je telkens na enkele jaren op terug botst. Je botst dus telkens op dezelfde situatie in je leven, misschien moet je hierover eens nadenken en in gebed gaan”. Ik kreeg een heel andere visie over mijn hele weg die ik al had afgelegd. Op die manier had ik het nog nooit gezien. En let hierbij vooral op het feit dat God mij nooit ontzien heeft! Hij heeft altijd mijn gebed beantwoord. Ik kreeg telkens hetgeen waarvoor ik gebeden had maar ik wist niet wat goed voor me was. God wel, maar ik zag het niet omdat ik bezig was met mijn eigen visie, mijn eigen denkkader. Het feit dat het zo lang duurde vooraleer mijn ogen zijn open gegaan is puur omdat ik op mezelf keek, ik maakte mijn beslissingen zelf maar God wilde mij iets leren. 

“God wist precies wat ik nodig had, maar ik zag het niet omdat ik altijd maar leefde vanuit mijn eigen beperkte denkkader.”Inne

Een pantser voor mijn hart

Ik ging dus in gebed maar deze keer was het anders. Ik bad voor het eerst om MIJ te veranderen en niet mijn situatie, en dit heeft mijn leven veranderd. De volgende dag zelfs al! Ik ging altijd gebukt naar mijn werk met een knoop in mijn maag maar deze keer niet. Ik voelde zo een sterke aanwezigheid van de Heer en vrolijkheid in mijn hart die ik zelf niet kan verklaren. Ik begon mijn bazin vanuit een ander perspectief te zien, niet langer als een bedreiging maar ook als een door God geliefd kind. Alleen weet zij dat niet. Mijn haat veranderde in medelijden. Dat neemt niet weg dat zij niet veranderde, ze bleef dezelfde en we konden het nog steeds niet goed met elkaar vinden maar ze raakte mijn hart niet meer. Alsof er een pantser voor mijn hart werd geplaatst en haar pijlen niet meer binnen konden. Ik verbaasde mij erover hoe mijn angstig gevoel elke dag weer verdwenen was. En plots werd er dagelijks met complimenten gesmeten, de klanten begonnen mij op handen te dragen, ik kreeg complimenten over welke mooie persoonlijkheid ik heb en dat ik talent heb om zelfstandig te worden. Alles veranderde om me heen zonder dat ik iets anders deed of me gedroeg. Ik werd veranderd door de Heilige Geest! 

“Ik voelde zo een sterke aanwezigheid van de Heer en vrolijkheid in mijn hart die ik zelf niet kan verklaren.”Inne

Dankbaar

Ik ben God zo dankbaar dat hij zoveel geduld met me had en trouw gebleven is omdat Hij een plan met mij had. Ik oefen nu mijn job uit op zelfstandige basis met de grootste passie en volle overgave!


Inne Delvoye

Inne is mama van 2 kindjes, Renske en Zeb. Ze is een creatieve duizendpoot en heeft van haar hobby haar beroep gemaakt als nagelstyliste. Andere interesses die ze heeft zijn sporten, gezonde voeding, het verzorgen van dieren en uiteraard het woord van God!