Ik geef terug wat Hij mij gaf

29-10-2016
Andries Debruyne

Ik geef terug wat Hij mij gaf Ga verder

Ik geef terug wat Hij mij gaf

“Spelen voor publiek is het ultieme doel als muzikant.” - “Applaus krijgen na een optreden geeft een enorme kick.” Deze uitspraken hoorde ik enkele weken geleden van muzikanten in het popcollege en ze brachten mij aan het denken.

Als christen en muzikant in de kerk kijk ik anders naar muziek maken en brengen.

Ik sta intussen achttien jaar op het podium, waarvan de laatste zes jaar als zangleider. Tijdens het brengen van muziek staan we met ons team letterlijk in de kijker. Mensen spreken ons aan, worden geraakt en zijn enthousiast over onze muzikale talenten.

Deze positieve reacties geven natuurlijk een fijn gevoel, maar ze zijn niet de reden waarom ik het doe.

Doorheen de jaren ben ik steeds meer gaan begrijpen dat ik mijn muzikaal talent heb gekregen van God. Ik wil het dan ook gebruiken tot eer van Hem. Het gaat niet om mij of om wat ik kan. Maar wel om wie Hij is en de manier waarop ik mensen doorheen onze muziek dichter bij Hem kan brengen.


Andries Debruyne

Andries is een jonge dertiger, getrouwd met Lisa. Samen hebben ze drie dochters: Lonne, Heike en Ditte, en daarmee heeft hij behoorlijk zijn handen vol. Daarnaast is hij gepassioneerd door muziek en wordt graag getrakteerd op een biertje om zijn collectie aan te vullen.